Voorbereiding

“3D Scan-ready” Locatie

Zes tips voor een “3D-Scan Ready” locatie!

1. Reinig & Ruim Rigoureus op! (RRR).
En dan niet alleen door dingen te verplaatsen maar vooral door overbodige items te verwijderen uit een rommelige en drukke ruimte.

Iedereen die ooit een professionele fotosessie heeft meegemaakt is zich bewust van het feit dat er buiten het beeldkader een flink aantal items kunnen staan die eerder wel in zicht van de camera waren. Deze items zijn dan in het belang van een mooi beeld even buiten beeld geplaatst. Bij een ronddraaiende 3D-camera is dit niet mogelijk, niet alleen omdat de camera 360 graden om zich heen fotografeert, maar ook omdat dit op verschillende standpunten in de ruimte wordt gedaan. Tijdens dit scanproces is het van belang dat de inrichting van de ruimte niet verandert en dat er dus geen items meer verplaatst of verwijdert worden.

De gouden regel is om als laatste check de hele locatie opgeruimd zelf te filmen. Sta dan op verschillende punten in elke kamer en doe een 360-graden draai terwijl je op zoek gaat naar dingen die zouden misstaan. Hou daarbij goed in gedachten dat met een foto, items nog steeds uit het zicht van de camera kunnen worden weggestopt, maar met een scan van de hele kamer, er nergens geen schuilplaats is.

Voor een woonhuis staan onderaan deze lijst nog een extra zeven tips vermeld.

2. Verwijder persoonlijke spullen.

Persoonlijke items zijn een belangrijke factor om rekening mee te houden, niet alleen bij particuliere ruimtes maar ook bij zakelijke ruimtes. Alles wat niet gezien mag worden tijdens de 3D-showcase dient tijdelijk verwijdert te worden. Denk hierbij aan die mooie trouwfoto of groepsfoto, persoonlijke spullen of bepaalde notities en/of brieven aan de muur of koelkast. Bij een 3D-scan wordt de gehele kamer in beeld gebracht en achteraf is er geen digitale beeldbewerking zoals bij fotografie meer mogelijk.

3. Maak de ramen schoon.

Schone ramen hebben een positieve invloed op de uiterlijke beleving van een schone en opgeruimde ruimte. Vuile ramen zullen zeker zichtbaar worden bij een 3D-Scan en als uw locatie een geweldig uitzicht heeft wilt u zit zeker tonen in uw 3D-Showcase. Dit geldt overigens ook voor alle andere glanzende oppervlakten in huis zoals spiegels e.d.

4. Verwijder stofnesten.

De huidige hoge-resolutie camera zal de aanwezigheid van stof in de 3D-scan alleen maar versterken. Degene die de bezichtigingsmodus van de 3D-Showcase bekijkt kan door de gehele locatie lopen en omhoog en omlaag kijken en stofnesten zullen hierbij geen positieve invloed hebben.

5. Elimineer accessoires.

Volgens het RRR-principe uit punt 1, verwijder alle overbodige accessoires, zoals vuilnisbakken, alle huisdier verwante items, koelkastmagneten en kleine keukenapparatuur. Onthoudt; bij de minste twijfel, beter het item te verbergen!

6. Check alle verlichting.

Controleer alle lichten in het huis om ervoor te zorgen dat ze operationeel zijn. Zorg ervoor dat alle lampen die ontbreken of niet functioneel zijn vervangen worden. Hoe beter de verlichting op een locatie, hoe beter het resultaat is. Een goed verlichte ruimte toont altijd beter, niet alleen bij fotografie maar nog meer met deze 3-D technologie.

 

 

Zeven tips voor een “3D-Scan Ready” woonhuis!

 

Als u deze tips opvolgt voor dat de LocationView wordt gemaakt, zal het 3D-scanproces vlot verlopen en minder tijd kosten. De opgeruimde kamers zullen ook meer rust uitstralen.

 1. Entree
  Jassen en schoenen zoveel mogelijk opbergen.
 2. Woonkamer
  Speelgoed, kranten, afstandsbediening etc. zoveel mogelijk opbergen. Eventueel (grote) foto’s van familie tijdelijk opbergen. Hondenmand of krabpaal verwijderen.
 3. Keuken
  Geen afwas op het aanrecht. Gootsteen leeg. Eventuele voerbakjes van huisdieren uit het zicht zetten.
 4. Badkamer en toilet
  Toiletborstel, schoonmaakproducten,  was(mand),  artikelen voor persoonlijke verzorging opbergen. U kunt schone handdoeken ophangen en eventueel wat sfeerartikelen neerzetten.
 5. Slaapkamers
  Bed opmaken en glad strijken. Losse spulletjes van de nachtkastjes af. Eventuele spullen onder het bed en kleding uit het zicht leggen.
 6. Kantoor of studiekamer
  Probeer het bureau zoveel mogelijk leeg te halen en te ordenen. Belangrijk papierwerk of ordners opbergen.
 7. Tuin / (dak)terras of balkon
  Stoelen, tafels en bankjes gezellig neerzetten en aankleden wanneer het weer het toelaat. Fietsen en scooters even buiten het zicht plaatsen.