FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

Innovatie komt mede tot stand via uw feedback!

LocationView maakt gebruik van het Matterport 3D platform. Een uiterst innovatieve techniek dat nog volop in ontwikkeling is. Recentelijk heeft Matterport via een derde investeringsronde dertig (30!) miljoen dollar ontvangen voor de verdere ontwikkeling van hun Virtual Reality platform. Matterport heeft als doel VR opnames versneld beschikbaar te maken op toekomstige smartphones en een verdere softwarematige ontwikkeling van de bestaande 3D-Showcases. Middels hun innovatieve 3D camera zijn inmiddels al tienduizenden locaties vastgelegd, vooral in de USA, Canada en Australië en inmiddels ook in Nederland. Deze  3D-Showcases worden inmiddels maandelijks bekeken door 1,2 miljoen unieke bezoekers. Alhoewel dit al een hoog aantal is, is Matterport wereldwijd gezien nog geen gemeengoed en bij de meeste mensen is deze techniek nog onbekend. Maar zodra u ermee bekend raakt dan ontstaat vaak meteen de behoefte om er meer van te weten, zeker indien u nadenkt over wat dit product voor u of uw organisatie kan betekenen. LocationView is altijd bereid om hierover met u van gedachten te wisselen. Uw feedback is belangrijk voor ons en daarom willen we graag al uw vragen beantwoorden. De meeste voorkomende vragen zijn hieronder vermeld, maar indien uw vraag er niet tussen staat, schroom dan niet om geheel vrijblijvend met LocationView contact op te nemen. We zijn er om te leren van elkaar en voor elk uitdaging is een oplossing te bedenken.

Vragen over: LocationView 3D-Showcase

1. Wat is het verschil tussen een LocationView 3D-Showcase en een traditionele virtuele 3D tour?

Een traditionele 3D virtuele rondleiding is niet echt virtueel. Het is gewoon een galerij van samengevoegde panoramische foto’s. De meeste traditionele 3D-tours staan niet toe niet dat de kijker zelfstandig in de ruimte beweegt, er zijn hooguit 10 individuele vaste standpunten binnen een ruimte waar de kijker kan rondkijken. Traditionele 3D- tour fotografen gebruiken DSLR camera’s om meerdere foto’s te maken, die vervolgens aan elkaar worden gestikt tot een panorama. Het resultaat kan dan bekeken kan worden met een speciaal programma of viewer, maar door het 360 graden beeld ontstaat er een enorme vervorming, waardoor de beleving anders is dan de realiteit.

LocationView 3D-Showcase laat de kijker de ruimte verkennen middels vele standpunten (maximaal 200 ) die naadloos aan elkaar worden gevoegd. LocationView maakt gebruik van high-tech Matterport 3D-camera’s die met de 12 lenzen en sensoren niet alleen foto’s vastleggen, maar ook een polygoon netwerk (mesh) creëert. Dit netwerk wordt weergegeven in een dynamische 3D-model (bezichtigingsmodus) dat online kan worden bekeken of binnenkort zelfs met een virtual reality headset zoals een Oculus Rift of Samsung VR Headset! Daarnaast toont een LocationView 3D-Showcase ook een plattegrondmodus en een poppenhuismodus, waarmee de ruimtelijke beleving van de locatie voor de kijker extra versterkt word. Tezamen met het realistische perspectief van de bezichtigingsmodus verschilt een fysieke beleving van de locatie niet veel van de online ervaring.

2. Hoe lang duurt het om een ruimte te scannen? 


Het duurt ongeveer 1 uur voor elke 100-130 m2, afhankelijk van de veelzijdigheid van de locatie. De Matterport camera wordt op verschillende standpunten in de locatie geplaatst en maakt dan 360 graden ronddraaiend meerdere foto’s. De inrichting van de locatie bepaalt vervolgens de hoeveelheid scans en dus ook de benodigde tijdsduur. Zo zowel een hele lege ruimte als een drukke ingerichte ruimte resulteren in een hoger aantal scans. Voor de prijsstelling is niet het aantal m2 leidend, alleen richting gevend. Het werkelijke aantal gemaakte scans is bepalend voor de prijs.

3. Welke voorbereiding is nodig voorafgaand aan de LocationView scanopnames?

Elke LocationView worden digitaal gescand door een 360 graden ronddraaiende Matterport camera. Omdat deze camera 360 graden scant is het niet mogelijk tijdens het scannen spullen te verplaatsen en/of tijdelijk buiten beeld te plaatsen. 

Daarom is het belangrijk dat de ruimte vooraf geschikt gemaakt is voor het scannen, dus opgeruimd en “foto ready”. We willen tijdens het scannen liever geen tijd besteden aan het opruimen, schoonmaken of herschikken van meubilair. Voor het scannen wordt ter plekke de route besproken en worden alle deuren alvast geopend of gesloten al naar gelang de wens van de locatiehouder. Bij meerdere verdiepingen wordt er normaliter op de onderste verdieping gestart en vervolgens per verdieping naar boven gewerkt. 

Een handige checklist  voor de voorbereiding is te vinden bij;
Voorbereiding scanning LocationView; zes tips

4. Wat moet ik doen of wordt er van mij verwacht tijdens het scanproces?

U mag maar bent niet verplicht om aanwezig te zijn of te blijven op de locatie tijdens het scannen. Het scanproces is een zeer tijdrovend proces en afhankelijk van omvang en indeling van de locatie kan het een paar uur duren. Een realistische schatting van de scan-tijd is goed mogelijk indien de locatie goed is voorbereid. (zie vraag 4, zes tips). 

5. Wat gebeurt er als het slecht weer is op de dag van mijn scanning?

Onze Matterport 3D-camera’s gebruiken high dynamic range (HDR) beeldbewerking waardoor de camera veranderingen in het licht kan aanpassen, waardoor zowel lichte als donkere ruimtes op hetzelfde moment kunnen worden vastgelegd. Dit betekent dat een ruimte zelfs op bewolkte dagen zeer goed te scannen is. Teveel en direct hard zonlicht kan zelfs nadelig werken. Zolang er licht is, ook de reeds aanwezige binnenverlichting, is de locatie scanbaar. De uiteindelijke bezichtigingsmodus zal vervolgens eruit zien alsof het een zonnige dag is. 

6. Welke browsers zijn compatibel met de LocationView 3D-Showcase?

De LocationView 3D-Showcase maakt gebruik van WebGL. Dit is de moderne standaard voor 3D-content  welke bekeken wordt op het internet. Op desktop computers, wordt WebGL ondersteund door de nieuwste versie van Chrome, Firefox, Safari en Internet Explorer. Op mobiele apparaten, wordt WebGL ondersteund door Safari voor iOS 8 en Chrome voor Android. De laadtijden op mobiele apparaten is doorgaans iets langer. Als u de 3D-Showcase niet kunt bekijken, kunt u uw browser updaten. Test uw browser (link)

7. Zijn de LocationView 3D-Showcases op een tablet of smartphone te bekijken?

De LocationView 3D-Showcases zijn uitermate goed te bekijken op een tablet of smartphone. De bediening van de 3D-Showcase is dan zelfs intuïtiever omdat u alleen uw vinger hoeft te gebruiken. Uw tablet of smartphone dient dan wel over een redelijk modern besturingssysteem te beschikken. (Apple iOS 8.1.3. of hoger, Android 5.0 of hoger)

8. Is de LocationView 3D-Showcase ook te bekijken met een VR-Headset?

Matterport is druk bezig om op zeer korte termijn de 3D-Showcase te bekijken met een VR-headset, zoals de Oculus Rift of Samsung Gear VR. Beta-versies worden op dit moment uitvoerig getest. Uw investering is dus zeker “Future Proof”.

9. Kunnen de LocationView 3D-Showcase op Funda geplaatst worden

Helaas ondersteunt Funda het Matterport platform nog niet. Funda is wel een langdurige samenwerking aangegaan met Oculus Rift. Aangezien Matterport als doelstelling heeft om als eerste met bruikbare content voor de Oculus Rift te komen, waarschijnlijk in najaar van 2015, is dit dus een kwestie van tijd. Ondertussen kan er wel een link geplaatst worden of kan er een video gemaakt worden van de LocationView 3D-Showcase, die wel op Funda geplaatst kan worden. Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op met LocationView.

Vragen over: Bestelling & Aflevering

10. Wat kost een LocationView 3D-Showcase.

Bepalend voor de kostprijs van een LocationView 3D-Showcase is aantal gemaakte scans. Dit aantal hangt af van meerdere factoren zoals de totale oppervlakte, maar ook de complexiteit van het interieur. Zowel een hele lege ruimte als een drukke ingerichte ruimte resulteert in een hoger aantal scans. Voor de prijsstelling is niet het aantal m2 leidend, alleen richting gevend. Het werkelijke aantal te maken scans is bepalend voor de prijs. Om die reden zijn er pakketprijzen met daarin een flexibel aantal scans, zodat u precies weet wat uw te verwachten kosten zijn. Het starttarief omvat de proceskosten, pré- & postproductie, de eerste drie maanden hosting en de eerste 30 scans. Vervolg pakketten zijn steeds 30 scans extra tegen een additionele prijs. Indien u een prijsopgave wenst kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

11. Wat zijn de kosten bij meerdere LocationView 3D-Showcases. Is er quantumkorting mogelijk?

Indien u van meerdere objecten een LocationView 3D-Showcase wenst dan kunt u een aantrekkelijke korting verwachten, welke afhankelijk is van het aantal opdrachten.

Bij structureel gebruik van een LocationView 3D-Showcase voor uw organisatie of bedrijf zullen wij met u vaste prijsafspraken maken tegen een aanmerkelijk scherper tarief, al dan niet afhankelijk van de grootte van het object. Ook zullen de hosting tarieven voor al uw 3D-Showcase een andere prijsstructuur hebben. Neem vrijblijvend contact op met LocationView om de deze mogelijkheden te bespreken.

12. Wat gebeurt er als later blijkt dat er meer scans nodig zijn dan gedacht? Volgt er dan een nacalculatie?

Indien u onverhoopt een te lage of te hoge inschatting heeft gemaakt van het aantal m2 en hierdoor meer of minder scans nodig heeft dan zijn er twee mogelijkheden”

  • Uw pakket krijgt een down- of upgrade, waardoor u of een lagere of een hogere pakketprijs betaald. (pakket verschillen in 30 scans)
  • Indien het aantal extra scans minder dan 15 stuks is dan kunt u ervoor kiezen alleen de extra scans te betalen.
  • U zult altijd de meest voordelige optie gefactureerd krijgen. 

13. Hoe kan ik een LocationView 3D-Showcase bestellen.

U kunt ons zowel telefonisch als via het Contactformulier benaderen voor een vrijblijvende prijsopgave. Na ontvangst van uw aanvraag nemen we in principe binnen één werkdag contact met u op.

14. Wat ontvang ik als er een LocationView 3D-Showcase van mijn locatie wordt gemaakt.

Na het scannen van uw locatie ontvangt u binnen 2 werkdagen:

  • Een link naar uw LocationView 3D-Showcase
  • Een embed link met een HTML-code (iframe) waarmee u uw LocationView 3D-Showcase zichtbaar op uw website kan plaatsen. (zie onze voorbeelden)
  • Indien gewenst kunt u een aantal screenshots bestellen van uw 3D-Showcase
  • Een document met uitleg hoe uw LocationView 3D-Showcase op uw eigen website en/of facebook kunt plaatsen.

15. Kan LocationView ook de fotografie van de locatie verzorgen?

Initiatiefnemer van LocationView is RXPX (Rik de Vries Fotografie). Rik heeft bijna 30 jaar ervaring als allround fotograaf (zie www.rxpx.com) en heeft voor talloze grote opdrachtgevers, nationaal & internationaal gewerkt. Aangezien de te scannen locatie “foto ready” moet zijn, ligt het gelijktijdig fotograferen voor de hand. Dit bespaart de opdrachtgever veel tijd. En aangezien LocationView in principe alleen voor het interieur inzetbaar is kan fotografie van het exterieur een mooie aanvulling zijn. Neem vrijblijvend contact op met LocationView om de fotografie mogelijkheden te bespreken.

16. Hoe zijn de betalingscondities?

Particuliere opdrachtgevers ontvangen een opdrachtbevestiging en factuur o.b.v. het gekozen LocationView-pakket m.b.t. het aantal m2. De factuur dient voor de gemaakte scandatum betaald te zijn. Onvoorziene kosten worden na gecalculeerd en gefactureerd bij levering van de LocationView 3D-Showcase. De extra kosten dienen binnen 5 dagen na levering betaald te zijn.

Zakelijke opdrachtgevers ontvangen een opdrachtbevestiging voorafgaand aan de opdracht. Deze dient getekend geretourneerd te worden. Bij levering van LocationView 3D-Showcase ontvangt de opdrachtgever de factuur welke binnen 5 dagen betaald dient te worden.

Niet tijdige betaling kan een tijdelijke de-activatie van de 3D-Showcase bewerkstellingen, waarbij de betalingsverplichting blijft bestaan.

17. Hoe lang wordt mijn LocationView 3D-Showcase online gehost?

LocationView 3D-Showcases vereisen een enorme hoeveelheid data die wordt opgeslagen in de “Matterport Cloud”. De eerste 3 maanden hosting is inbegrepen. Vervolgens is de hosting maandelijks of jaarlijks verlengbaar. U bent echter vrij om op elk moment de hosting te annuleren met een maximale opzegtermijn van 1 maand.

18. Wat zijn uw annuleringsvoorwaarden?

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt met LocationView, en u wenst te annuleren dan kan dit kosteloos tot 5 dagen voor de gemaakt scandatum. Indien u wenst te annuleren binnen 5 dagen voor de gemaakt scandatum dan wordt 25% in rekening gebracht. Annuleert u binnen 24 uur dan wordt 50% in rekening gebracht.

Indien u de gemaakte afspraak wens te verzetten dan verzoeken we u tijdig contact op te nemen om extra kosten te voorkomen. Indien u binnen 24 uur wenst te verzetten dan zal een toeslag van 25% in rekening worden gebracht.

19. Wat is uw aanlevertijd?

De voor u gemaakt LocationView 3D-Showcase staat uiterlijk binnen 2 werkdagen online. Zodra de postproductie van de scanopnames gereed is ontvangt u een e-mailen met de link naar uw LocationView 3D-Showcase in de “Matterport cloud”. U kunt zelf bepalen met wie u de link naar uw LocationView wilt delen. 

Wij sturen u ook een “iFrame code” zodat u de LocationView 3D-Showcase rechtstreeks kunt toevoegen in uw website. Vanaf dat moment is uw LocationView 3D-Showcase direct zichtbaar en toegankelijk voor al uw website bezoekers.

20. Hoe kan ik de LocationView 3D-Showcase op mijn website plaatsen?

Het plaatsen van een thumbnail met een embed-link(i-frame) werkt hetzelfde als het plaatsen van een Youtube filmpje op uw website. Vanzelfsprekend helpen wij u hiermee of leggen we contact met uw website-ontwikkelaar om uw LocationView 3D-Showcase toegankelijk te maken voor uw web-bezoekers.

21. Wat is het werkgebied van LocationView

Geheel Nederland tot ver daarbuiten. Voor locaties in het buitenland kan LocationView een beroep doen op een netwerk van Matterport suppliërs, zodat ook aan deze vraag voldaan kan worden.